duitsland

Duitsland landen deco

Het Duits voetbalelftal (Duits: Fußballnationalmannschaft) is een team van voetballers dat Duitsland vertegenwoordigt in internationale wedstrijden. In het Nederlands wordt het meestal als die Mannschaft aangeduid, de werkelijke bijnaam is echter die Nationalelf. Mannschaft is in het Duits een heel algemeen woord en zal niet meteen met de Nationalelf worden gelinkt. Van de ploegen van de Deutscher Fußball-Bund ( DFB )  is deze ploeg de A-Mannschaft.

Het Duitse voetbalelftal heeft als thuistenue een zwarte broek en een wit shirt. Deze kleuren zijn afgeleid van de vlag van Pruisen. Op het shirt wordt tegenwoordig ook een beetje zwart, rood en goud geplaatst, als verwijzing naar de Duitse vlag.

De vlag van Duitsland (Duits: Flagge der Bundesrepublik Deutschland of Bundesflagge) is een horizontale driekleur van zwart (boven), rood en goud. In zijn huidige vorm werd de vlag in 1919 aangenomen, in 1933 afgeschaft en in 1949 weer in gebruik genomen als nationale vlag van de Bondsrepubliek Duitsland. Naast de 'gewone' driekleur is er ook een versie met het wapen van Duitsland in het midden; deze doet dienst als dienstvlag en mag alleen door de overheid en het leger gebruikt worden. De marinevlag is hetzelfde als de dienstvlag, maar dan met een zwaluwstaart.

Duitsland bekertjes

Duitsland servetjes

Duitsland bordjes

Party setje van Duitsland

50 Kaas prikkertjes van Duitsland

duitslandtv_000

Tafelvlaggetje van Duitsland

Duitsland vlag 90 x 150 cm

dui-kl

Duitsland vlag 60 x 90 cm

dui-kl

Duitsland vlag 27 x 40 cm

Auto vlag Duitsland

Stokvlag Duitsland vanaf EUR 2,90

Vlaggenlijn Duitsland

Straatvlaggenlijn 40 meter PE Duitsland

Straatvlaggenlijn 10 meter PE Duitsland

Vlaggenlijn Duitsland 40 x 600 cm

Duitsland vlag 150 x 250 cm

Duitsland vlag met wapen 90 x 150 cm

Duitsland vlag met wapen 150 x 250 cm

Duitsland handvlaggetjes

Jumbo vlag van Duitsland 3 x 5 meter

Duitsland vlag patch

Duitsland pin