zwitserland

Zwitserland landen deco

Het Zwitsers voetbalelftal is een team van voetballers dat Zwitserland vertegenwoordigt in internationale wedstrijden en competities.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2010 , meer bepaald tijdens de wedstrijd Chili-Zwitserland op 21 juni 2010, brak Zwitserland het record van aantal opeenvolgende minuten zonder tegengoal op een WK-eindronde. Door de tegengoal in de 75ste minuut was het Zwitserse doel maar liefst 558 minuten "schoon" gebleven. In 2006 kreeg de ploeg in drie groepswedstrijden geen enkele tegengoal, en ook in de achtste finale bleef het 0-0, maar werden de Zwitsers toch uitgeschakeld door Oekraïne na strafschoppen. Ook op dit WK werd de eerste groepswedstrijd tegen Spanje gewonnen met 1-0. De vorige tegengoal van Zwitserland was de penalty van Aitor Beguiristain in de achtste finale van het WK 1994 tegen Spanje (in de 86ste minuut). Het vorige record stond op naam van Italië met 550 minuten.

De vlag van Zwitserland is een wit rechtopstaand kruis (een + ) op een rode achtergrond. De vlag is net zoals de vlaggen van alle Zwitserse kantons vierkant. Het symbool is wereldbekend en wordt geassocieerd met kwaliteit. Veel Zwitsers vinden de vlag heel belangrijk als nationaal symbool en daarom ziet men de vlag veel in het land. De Zwitserse vlag wordt door verschillende Zwitserse bedrijven in hun publieke optreden gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de nationale luchtvaartmaatschappij Swiss Air met het kruis op het staartstuk van het vliegtuig.

Voor gebruik te water heeft Zwitserland sinds de Tweede Wereldoorlog officieel een andere vlag dan bovengenoemde. Deze vlag (dienst- en oorlogsvlag te water en handelsvlag) bestaat eveneens uit een rood veld met daarop een wit kruis, maar heeft echter een hoogte-lengteverhouding van 2:3 of 7:10.

De maritieme vlag wordt vooral buiten Zwitserland gebruikt, bijvoorbeeld door schepen die de Rijn afvaren. Binnen Zwitserland wordt vaak de vierkante vlag gebruikt.

Zwitserland vlag 90 x 150 cm

Zwitserland vlag 60 x 90 cm

Zwitserland vlag 150 x 250 cm

Zwitserland handvlaggetjes

zwitserland tafelvlaggetje

Tafelvlaggetje van Zwitserland

Vlaggenlijn Zwitserland

Draaiguirlande wit 24 meter brandvertragend

Draaiguirlande rood 24 meter brandvertragend

Stokvlag Zwitserland vanaf EUR 2,90

50 Kaasprikkertjes van Zwitserland

Zwitserland vlag 27 x 40 cm , bootvlag