italy

Italië landen deco

Het Italiaans voetbalelftal is een team van voetballers dat Italië vertegenwoordigt in internationale wedstrijden. De bijnaam is La Squadra Azzurra (Het blauwe team) of het daarvan afgeleide Azzurri (Blauwen).

Italië werd viermaal wereldkampioen (1934, 1938, 1982 en 2006) en eenmaal Europees kampioen (1968). Een traditie binnen het Italiaans voetbalelftal is dat de speler met de meeste gespeelde wedstrijden voor het team, automatisch de aanvoerder is.

De vlag van Italië is een driekleur die bestaat uit drie even brede verticale banen, vanaf de stok in de kleuren groen, wit en rood. Voor gebruik op zee moet de witte baan voorzien zijn van het gecombineerde wapen van de vier zeevarende republieken die tegenwoordig deel uitmaken van Italië. Pas in maart 2003 is bepaald welke tint de kleuren precies hebben.

De eerste politieke entiteit die een groen-wit-rode vlag gebruikte, was de Cispadaanse Republiek in 1796. Groen, wit en rood zijn traditionele Milanese kleuren, maar het is de vraag in hoeverre de totstandkoming van de Italiaanse vlag daarvan is afgeleid. Rood en wit zijn afkomstig van het Milanese wapenschild (en later de vlag), dat een rood kruis op een witte achtergrond toont. Groen was de kleur van de Milanese burgerwacht.

Het ontwerp van de vlag is afgeleid van de vlag van Frankrijk, waarbij het blauw van de Franse vlag werd vervangen door groen. Er is geen officiële symboliek aan de kleuren toegekend.

Italie bekertjes

Italie servetjes

Italie bordjes

Party setje van Italie

Italië vlag 27 x 40 cm

Italië vlag 60 x 90 cm

Italië vlag 90 x 150 cm

Italië vlag 150 x 250 cm

Italië vlag 300 x 500 cm

Patch Italy

Italië hand vlaggetjes

Vlaggenlijn Italië

Italië / pin

Vlag Italië met wapen 90 x 150 cm

italie  tafelvlaggetje

Tafelvlaggetje van Italië

50 Kaasprikkertjes van Italie