olympics-rio-de-janeiro

Olympia 2016

De Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade zullen in 2016 worden gehouden van 5 - 21. augustus, in Rio de Janeiro in Brazilië. Het zal de 28e editie worden van de Zomerspelen, die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Nooit eerder werden er Olympische Spelen in Zuid-Amerika gehouden.

 

Op 2 oktober 2009 werd op het IOC-congres in Kopenhagen de organiserende stad gekozen. Nadat in de eerste en tweede ronde Chicago, respectievelijk Tokio afvielen, bleven in de derde en laatste ronde alleen Madrid en Rio de Janeiro nog over. Met 66 stemmen versloeg Rio de Janeiro de Spaanse hoofdstad, die 32 stemmen kreeg.

!

De Olympische Spelen van 2016 zullen in Rio de Janeiro (Brazilië) gehouden worden in de periode 5 tot en met 21 augustus 2016.

Er zullen naar verwachting meer dan 10.500 atleten meedoen.

De volgende 28 sporten zullen worden uitgeoefend: atletiek, badminton, basketbal, boksen, boogschieten, gewichtheffen, golf, handbal, judo, kanovaren, moderne vijfkamp, paardrijden, roeien, rugby, schermen, schieten, schoonspringen, synchroon zwemmen, taekwondo, tafeltennis, tennis, triatlon, turnen, veldhockey, voetbal, volleybal, waterpolo, wielrennen, worstelen, zeilen, zwemmen.

De NOS zal de Spelen op televisie en op internet uitzenden.