Transgender pride vlag 150 x 240 cm

  • Levertijd:op voorraad
  • Beschrijving
  • Meer details

This Transgender Pride flag was created by Monica Helms
De vlag is in 1999 ontworpen door de Amerikaanse transvrouw Monica Helms.
 
basic vlag in goede kwaliteit met 2 oogjes om op te hangen.

Behalve transseksuele mensen die duidelijk ervaren dat ze in het verkeerde lichaam zitten, zijn er ook mensen die zich in meerdere of mindere mate genderdysfoor voelen, maar niet dusdanig dat ze een geslachtsaanpassing overwegen. Sommigen hebben wel de behoefte om een gedeeltelijke fysieke aanpassing te doen, anderen hebben die behoefte helemaal niet. Het merendeel voelt zich tussen beide seksen in, maar de mate waarin kan bij eenieder aanzienlijk verschillen. Ze voelen zich allemaal noch man noch vrouw, en tegelijkertijd beide... Oftewel Transgender..., Tussengender..., Intergender...

Het is een feit dat een aantal van deze genderdysfore mensen die zich soms een tijd tussen de seksen in voelen en aangeven transgender te zijn, na een kortere of langere periode tóch transseksueel blijken te zijn en alsnog het hele transformatieproces in gaan.

Er blijft echter een aantal genderdysfore mensen voor wie beide hokjes niet of slecht passen. En hoewel er nog weinig over deze groep transgenders bekend is, bestaan ze wel degelijk. Ook deze mensen ervaren hun genderdysforie vaak als een intens storende omstandigheid die het dagelijks functioneren danig onder druk kan zetten. Want hoe geef je invulling aan wat je ten diepste als jouw eigen unieke identiteit ervaart in een samenleving die vooralsnog gebaseerd is op de hokjes man en vrouw?

Gespreksgroep transgenders
Er is een gespreksgroep voor transgenders, die eens per 6 weken bij elkaar komt. Het is een doorlopende groep van Transvisie Patiëntenorganisatie, zonder vooropgezette thema's. De groep staat open voor mensen die zich transgender voelen of willen uitvinden of zij transgender zijn.

Het is gebleken dat binnen deze groep vooral behoefte is aan het uitwisselen van ervaringen hoe om te gaan met je 'ergens tussenin' genderidentiteit in het dagelijkse leven. Vanuit deze ervaringen en vragen die leven gaat het gesprek de diepte in. De transgendergroep had oorspronkelijk een besloten karakter, maar is nu een open groep geworden, geleid door vrijwillligers.

Voorafgaand aan je eerste bezoek vindt een kennismakingsgesprek plaats met één van de begeleiders. Aanmelden kan per email: transgenders@transvisie.nu Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

bron:  http://www.transvisie.net/doelgroepen/transgenders

 

Of bezoek TransAmsterdam, cafe InClusion https://cafeinclusion.wordpress.com/  en Amsterdam TransPride https://www.facebook.com/amsterdamtranspride/