Zwitserland vlag 90 x 150 cm

basic vlag in goede kwaliteit met 2 oogjes om op te hangen.

De vlag van Zwitserland is een wit rechtopstaand kruis (een + ) op een rode achtergrond. De vlag is net zoals de vlaggen van alle Zwitserse kantons vierkant. Het symbool is wereldbekend en wordt geassocieerd met kwaliteit. Veel Zwitsers vinden de vlag heel belangrijk als nationaal symbool en daarom ziet men de vlag veel in het land. De Zwitserse vlag wordt door verschillende Zwitserse bedrijven in hun publieke optreden gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de nationale luchtvaartmaatschappij Swiss Air met het kruis op het staartstuk van het vliegtuig.

Voor gebruik te water heeft Zwitserland sinds de Tweede Wereldoorlog officieel een andere vlag dan bovengenoemde. Deze vlag (dienst- en oorlogsvlag te water en handelsvlag) bestaat eveneens uit een rood veld met daarop een wit kruis, maar heeft echter een hoogte-lengteverhouding van 2:3 of 7:10.

De maritieme vlag wordt vooral buiten Zwitserland gebruikt, bijvoorbeeld door schepen die de Rijn afvaren. Binnen Zwitserland wordt vaak de vierkante vlag gebruikt.