Nederland vlag in premium kwaliteit voor boot of camping vanaf 20 x 30 cm

extra zware kwaliteit met een koordje en een lusje.

Verschillende maten leverbaar vanaf 20 x 30 cm

 

 

20 x 30  cm

30 x 45 cm

40 x 60 cm

50 x 75 cm

70 x 100 cm

Deze vlaggen worden extra voor ons in een Nederlandse vlaggenfabriek geproduceerd en voldoen aan de hoogste verwachtingen.

De vlag van Nederland is de vlag van het land Nederland. Zij staat daarnaast symbool voor de eenheid en de onafhankelijkheid van het gehele Koninkrijk der Nederlanden. Het rood-wit-blauw is zowel te land als ter zee in gebruik als civiele vlag, dienstvlag en oorlogsvlag.

De Nederlandse vlag is een horizontale driekleur in rood, wit en blauw. In de vlaginstructie van het Ministerie van Algemene Zaken worden de kleuren benoemd als helder vermiljoen, helder wit en kobaltblauw. In normblad 3055 zijn deze kleuren vastgesteld in ├ëclairage-co├Ârdinaten. Deze kleuren zijn niet direct in Pantone-codering om te zetten, zodat voor de laatste uiteenlopende waarden gebruikt worden.

Over de afmetingen van de vlag zijn geen voorschriften. In de niet-bekrachtigde Vlaggenwet van 1937 werd de verhouding tussen hoogte en lengte vastgesteld als 2:3, en over het algemeen wordt die verhouding nog steeds nagevolgd. De drie banen zijn even hoog.