Alles wat je moet weten voordat je een kind krijgt

Alles wat je moet weten voordat je een kind krijgt

26 juli 2022 0 Door Jan

Een kindje is een speciaal iets. Het is niet eens iets, maar iemand. En het is ook nog niet eens zomaar iemand, maar een minimensje, een halve versie van jou en een halve versie van je partner. Jullie geven beide DNA mee aan jullie kindje. Dit DNA zit in elke cel, elke vezel van hem of haar kleine lichaampje. Het zijn de bouwstenen voor hem of haar lichaam en dit weten jullie maar al te goed. Jullie houden van elke cel van jullie kindje en dit is maar goed ook. Omdat jullie zoveel van hem of haar houden, willen jullie het beste voor hem of haar. Begrijpelijk, maar hoe pak je dat dan aan? Wat moet je nu écht concreet doen om het allerbeste te realiseren? Dat kan nog flink lastig zijn, dat beseffen wij ons ook al te goed. Toch willen we je graag helpen. We vertellen je namelijk heel graag wat je allemaal moet weten voordat je een kind krijgt. Zo maak je dit wonder op aarde nóg meer een wonder.

Naam

Het allereerste wat ons te binnen schoot, is de naam. De naam is een mooie manier om je zoontje of dochtertje iets speciaals mee te geven. Hoe je dit ook doet, het is een uitermate mooie kans en tegelijkertijd een vloek. Veel mensen hebben namelijk een lastige tijd met het uitkiezen van een naam. Gelukkig kun je veel, heel veel doen om makkelijker een naam te verzinnen voor je kind. Dit kun je doen op meerdere manieren. Kijk bijvoorbeeld eens naar een betekenis die je mooi vindt en kijk naar namen die hierop aansluiten. Ben je meer fan van een letter? Bijvoorbeeld de letter B? Zoek dan op namen met een b. Heeft het land Spanje een speciaal plekje in de harten van jou en je partner? Zoek dan op Spaanse jongensnamen. Je opties zijn eindeloos en jij mag het helemaal zelf weten, je hebt alle touwtjes in handen.

Geboorte

De geboorte van je baby? He he, daar had je zelf nog niet aan gedacht. Nee, we bedoelen het net iets anders. We hebben het namelijk over de bevalling zelf. Wil je thuis bevallen? Wil je ergens anders bevallen? In het ziekenhuis? Je kunt een plek kiezen waar je je veilig bij voelt, maar neem ook goed de gezondheid van je baby in acht. Er kan van alles gebeuren in de vorm van onvoorziene situaties. Denk hier goed om, je weet maar nooit!