Baas in eigen bedrijf: Executive look met een freaky twist!

Baas in eigen bedrijf: Executive look met een freaky twist!

21 mei 2023 0 Door Jan

Wie zegt dat je als ondernemer altijd strak in het pak moet zitten? Natuurlijk wil je er professioneel uitzien, maar dat betekent niet dat je je persoonlijkheid en creativiteit moet verbergen. In deze blogpost ontdek je hoe je de perfecte mix van zakelijk en creatief kunt bereiken met een executive look die een freaky twist heeft!

De perfecte mix van zakelijk en creatief

Om een executive look te creëren met een freaky twist, is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen professioneel en creatief. Dit betekent dat je niet alleen maar saaie, formele kleding moet dragen, maar ook niet overdreven opvallend of extravagant. Het gaat erom dat je kleding kiest die zowel representatief als uniek is.

Executive Magazine raadt aan om te beginnen met een aantal basisstukken, zoals een mooi pak of een chique jurk. Vervolgens kun je deze items combineren met meer opvallende en originele stukken om zo je eigen persoonlijke stijl te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een felgekleurd overhemd, een gedurfde stropdas of een opvallend paar schoenen.

Zo kies je de juiste kledingstukken

Baas worden over je eigen stijl begint met het kiezen van de juiste kledingstukken. Ga voor items die goed passen, van goede kwaliteit zijn en die je zelfvertrouwen geven. Kies bijvoorbeeld voor een getailleerd pak in plaats van een te groot of te klein exemplaar. Ook is het belangrijk om te letten op de kleuren en prints die je draagt. Ga voor kleuren die je goed staan en waarmee je kunt mixen en matchen. Prints kunnen heel leuk zijn, maar zorg ervoor dat ze niet te overweldigend zijn en dat je ze kunt combineren met andere items in je garderobe.

Als je eenmaal een aantal goede basisstukken hebt, kun je gaan experimenteren met meer opvallende items. Dit is waar de freaky mode om de hoek komt kijken! Laat je creativiteit de vrije loop en durf op te vallen met bijzondere stukken die je persoonlijkheid laten zien.

Accessoires die je look compleet maken

Accessoires zijn een geweldige manier om je executive look net dat beetje extra te geven. Ze kunnen je outfit naar een hoger niveau tillen en zorgen voor een unieke touch. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende horloge, een mooie sjaal of een paar stijlvolle manchetknopen.

Maar pas op dat je niet overdrijft met accessoires. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen opvallend en stijlvol. Kies accessoires die bij je outfit passen en die je look complementeren, zonder teveel afleiding te creëren.

De kracht van opvallende details

Opvallende details kunnen je executive look met een freaky twist helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende riem, een kleurrijke stropdas of een paar opvallende sokken. Deze kleine details kunnen je outfit net dat beetje extra geven en laten zien dat je niet bang bent om je eigen stijl te laten spreken.

Zorg er wel voor dat je niet teveel opvallende details tegelijk draagt, anders kan het geheel chaotisch overkomen. Kies één of twee items die je look een creatieve boost geven en houd de rest van je outfit wat rustiger.

Laat je persoonlijkheid spreken

Je eigen unieke stijl creëren is niet alleen leuk, het laat ook zien wie je bent en waar je voor staat. Dus wees niet bang om je persoonlijkheid te laten spreken en kies kleding en accessoires die echt bij jou passen. Experimenteer, durf anders te zijn en wees trots op je eigen stijl!

Onthoud dat je als ondernemer niet alleen je bedrijf vertegenwoordigt, maar ook jezelf. Dus zorg ervoor dat je kledingkeuze laat zien wie je bent en wat je wilt uitstralen.

Tips voor het vinden van jouw unieke stijl

Als je op zoek bent naar jouw eigen unieke stijl, zijn er een paar dingen die je kunt doen om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar modeblogs, tijdschriften of Pinterest-boards om te zien welke stijlen je aanspreken. Ook kan het helpen om vrienden of familie om advies te vragen, zij kennen je immers goed en kunnen je wellicht nieuwe inzichten geven.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je kleding draagt waarin jij je goed voelt. Dus experimenteer, probeer verschillende stijlen uit en ontdek zo wat het beste bij jou past. Veel plezier met het creëren van jouw executive look met een freaky twist!