België als vakantieland

België als vakantieland

23 mei 2022 0 Door Jan

België wordt niet al te snel gezien als een vakantieland. Het heeft niet de status van een heerlijk klimaat, prachtige bezienswaardigheden of interessante gewoontes om in te verdiepen voor een aantal weken. Niet zoals landen zoals Spanje, Griekenland, Italië of Frankrijk dit hebben. Toch heeft België heel wat te bieden.

Reistijd

Als allereerst is de reistijd naar België natuurlijk heerlijk kort. Vanaf de meeste startpunten in Nederland is het mogelijk om binnen vijf uur in België te staan. Dit is zeker anders dat de dagen rijden die benodigd zijn om in Italië te komen. Een vliegticket is dan ook niet nodig om te hebben. En eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, hoeft er geen auto gehuurd te worden om rond te komen. Dit geven allemaal financiële voordelen en maken het vakantiegaan gewoon wat makkelijker.

Steden

België heeft veel iconische steden te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Brugge, Gent, Brussel of Antwerpen. Allemaal oude steden die zeker het bezoeken waard zijn. In Antwerpen zijn bijvoorbeeld leuke cafés en restaurants te vinden en er is een bruisend uitgaansleven voor iedereen die daar naar zoekt.

Natuur

Natuurlijk heeft België veel natuur te bieden. De bekendste plek is wel de Belgische Ardennen. Dit ligt in Wallonië en is een bosrijk middelgebergte aangrenzend aan Frankrijk. Binnen de Ardennen zijn vakantiehuizen te vinden die ideaal zijn voor een lang weekend of een midweekje weg. Daarnaast zijn er ook Nationale parken te vinden, zoals het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is een groot gebied met bossen en heide, waar urenlang gewandeld kan worden.

Accommodaties

In België zwermt het van de heerlijke accommodaties. Zo is er van der Valk België. Overal rond het land zijn deze luxe hotels te vinden. Misschien is Hotel Bilderberg net wat beter in de smaak: gelukkig zijn deze er ook te vinden. Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in een tiny house, op een boot, in een boom, een yurt of zelfs in een bus. Voor iedereen die dit wat minder aanspreekt, zijn er ook wat normalere huisjes en slaapplekken.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden genoeg in zo een relatief klein landje! Er zijn talloze kerken om te bezoeken. In Vlaanderen alleen al zijn er ongeveer 1790 kerken te vinden. In Brussel is het Atomium te vinden, gemaakt in 1958 na de Brusselse Wereldtentoonstelling. Er zijn grotten, een openluchtmuseum, Waterloo met zijn rijke geschiedenis en genoeg kusten en plekken aan de zee voor elke liefhebber. De steden alleen al zijn eigenlijk wel genoeg om een heerlijke stedentrip mee te vullen. Dat klinkt toch goed!