Champagnefles zelf ontwerpen

Champagnefles zelf ontwerpen

24 januari 2023 0 Door Jan

In de begindagen van champagne was de wijn niet de bruisende, heerlijke drank die we nu kennen. In feite was champagne oorspronkelijk een stille wijn en pas in de 17e eeuw werd de eerste mousserende wijn gemaakt. De geschiedenis van champagne is lang en fascinerend, vol wendingen.

Champagne is een streek in Frankrijk. In die tijd was de wijn nog een stille wijn, en pas in 1662 werd de eerste mousserende wijn gemaakt. Het verhaal gaat dat een monnik genaamd Dom Perignon aan het experimenteren was met wijn, en hij creëerde per ongeluk de eerste mousserende wijn.

De eerste mousserende wijn werd niet goed ontvangen, en het duurde tot het begin van de 18e eeuw voordat champagne populairder werd. In die tijd werd champagne voor het eerst gebruikt als statussymbool, en werd het de drank bij uitstek voor de rijken en de elite. Naarmate champagne populairder werd, werd het productieproces verfijnd en de kwaliteit van de wijn verbeterd. Aan het eind van de 18e eeuw was champagne de populairste wijn in Frankrijk, en sindsdien is het een van de populairste wijnen ter wereld gebleven.

Hoe het ontwerp van de fles veranderde met de wijn

Het ontwerp van de fles voor champagne is in de loop der tijd sterk veranderd. Vroeger werd champagne gebotteld in krappe, ronde flessen die bekend staan als "claretflessen". Deze flessen waren niet erg sterk en explodeerden vaak. In de late 18e eeuw werd champagne voor het eerst gebotteld in grotere, dunnere flessen. Deze flessen waren sterker en konden de druk van de mousserende wijn weerstaan. Tegenwoordig wordt champagne meestal gebotteld in grotere, dunnere flessen die "fluitflessen" worden genoemd. Deze flessen zijn ontworpen om de bubbels van de mousserende wijn goed tot hun recht te laten komen.

Fles met eigen design: een stijlvol cadeau voor vele gelegenheden

Als de wijn op tafel komt, wordt dat meestal gevierd. Het geven van een gepersonaliseerde wijnfles draagt bij aan de sfeer. in de eerste plaats omdat zelfs echte liefhebbers de echtheid van de complete grand cru smaak kunnen proeven. De foto wordt gecompleteerd door het stijlvolle etiket op maat van de situatie. Met een handige tool is het eenvoudig om een wijnfles te maken die feilloos gepersonaliseerd is. De kwaliteit van een wijn kan hem maken of breken. Dat is precies waar onze aangepaste wijnflessen zich onderscheiden van andere wijnen met een eigen etiket. Champagne met eigen etiket laat je eenvoudig en snel samenstellen bij bedruktefles.nl!