Dingen die je moet veranderen bij het verhuizen

Dingen die je moet veranderen bij het verhuizen

25 mei 2022 0 Door Jan

Als je gaat verhuizen heb je veel dingen waar je aan moet denken. Dozen kopen, een verhuisbedrijf inhuren, inpakken, alles naar je nieuwe huis brengen; stress. Maar we gaan het nog ietsje erger maken voor je; er zijn een aantal dingen die je moet gaan veranderen als je gaat verhuizen. Wat die dingen zijn, lees je hier zodat je vervolgens de tips zelf in de praktijk kunt toepassen om niet voor verrassingen te komen.

Raambekleding

De ramen zijn vaak per huis heel verschillend. De kans dat je ramen in je nieuwe huis precies hetzelfde zijn als in het oude huis, is heel klein. Daarom moet je dus voor elk raam nieuwe raambekleding gaan aanschaffen. Nieuwe gordijnen, pvc jaloezieen zwart of plisse gordijnen op maat; de keuze is reuze en het is allemaal aan jou wat je ermee doet. Denk wel goed aan de maten van je ramen, de kleuren in je huis, in je interieur en het doel van de raambekleding. Moet het mensen voorkomen om naar binnen te kunnen kijken, is het er voor de sier of moet het verduisteren? Allemaal dingen om mee te nemen!

Sleutels en sloten

Niets is zo opwindend als het tekenen van het koopcontract voor een nieuw huis. Te midden van alle opwinding, en chaos, van het kopen van een nieuw huis, is er een zeer belangrijk item dat je niet mag vergeten af te vinken op je to-do lijst: het veranderen van de sloten. Je krijgt de sleutels van je nieuwe huis, maar j weet niet hoeveel kopieën van de sleutels de vorige eigenaars hebben gemaakt en hoeveel er nog rondzwerven. Daarom is het belangrijk om de sloten te laten vervangen. Een professionele slotenmaker kan de klus veilig en snel klaren, terwijl je de andere dingen op je lijstje kunt afhandelen. Hij of zij kan dan meteen kijken naar de rest van de sloten van het huis, zoals op de ramen. Voldoen deze aan de eisen of kan het allemaal wel wat veiliger?

Post

Je moet er ook voor zorgen dat je de juiste mensen en plaatsen inlicht over je verhuizing. Het is beter om dit eerder te doen dan later, zodat je niet wordt geconfronteerd met mogelijke problemen zoals gemiste rekeningen of het vervallen van diensten. Weet je niet waar je moet beginnen? Denk aan dingen en bedrijven zoals het postkantoor, de energiemaatschappij, de bank, de belastingdienst, familie en vrienden, telefoon- en internetproviders, je werkgever en je verzekeringsmaatschappij.