Een koelwagen leasen is echt een goede optie

Een koelwagen leasen is echt een goede optie

4 juli 2022 0 Door Jan

Moet je verse waren vervoeren en ervoor zorgen dat deze ook daadwerkelijk vers blijven? Dan kun je niet zonder koelwagen. Een koelwagen is een vrachtwagen of een bestelwagen waarin het mogelijk is om de temperatuur in de bak flink omlaag te brengen. Maar zo'n ding is niet goedkoop! Wanneer jouw koelwagen het heeft begeven, is de kans groot dat je niet zomaar even een nieuw exemplaar kunt aanschaffen. Een koelwagen leasen is dan een betere optie. Een koelwagen leasen zorgt er dan voor dat jouw bedrijf gewoon kan blijven draaien en de verse waren kan blijven vervoeren. Of het nu gaat om vlees, vis, groenten of verse bloemen, de producten blijven goed in een goede koelwagen.

Een koelwagen leasen is echt een uitkomst

Je hoeft dan niet te investeren in een nieuwe koelwagen en je hebt bij een koelwagen leasen nog meer voordelen. Je hebt dan voor een vast bedrag per maand, dat vooraf met je wordt afgesproken, gedurende de hele looptijd van de leaseovereenkomst een koelwagen tot je beschikking. Je hoeft je geen zorgen te maken over de verzekeringen en alles wat er verder nog komt kijken bij het rijden in een koelwagen. Een koelwagen leasen is compleet verzorgd. Je moet alleen zelf zorgen voor de brandstof en natuurlijk voor chauffeurs.

Zonder koelwagen de zomer door?

Daar moet je toch niet aan denken? Stel. Je hebt inkopen gedaan op een van de visafslagen in Noord Holland of Friesland en je moet met je aankopen naar een van de andere provincies. Dan kan het zomaar zijn dat je ergens onderweg in de file belandt. Doe je dat met een gewone bestelwagen of vrachtwagen? Dan begin je de vis al snel te ruiken. Iets dat je, dat spreekt voor zich, wilt voorkomen. Alleen een koelwagen kan ervoor zorgen dat de vis, ook voor langere tijd, op de juiste temperatuur blijft tot deze verwerkt kan gaan worden.

Gebruik een koelwagen als extra koelkast bij een evenement

Wordt er een evenement georganiseerd en sta jij daar met een kraam met vis, frisdrank of iets anders dat goed koud bewaard moet blijven? Dan kun je de koelwagen waarin je naar het evenement bent gereden gebruiken als extra (grote) koelkast. Zo voorkom je dat je waren te warm worden en de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen. Een koelwagen leasen en deze als extra, rijdende, opslagruimte gebruiken is ook een goed idee. Je waren blijven goed koud en de temperatuur is constant.