Een Nederlandse vlag kopen is onverminderd populair

Een Nederlandse vlag kopen is onverminderd populair

4 juli 2022 0 Door Jan

Wat ziet het er altijd weer feestelijk uit hé, als je de Nederlandse driekleur ziet wapperen aan alle gevels in de straat. Dit mag alle dagen als je dat zou willen. Maar meestal wordt de vlag alleen uitgehangen bij bijzondere gelegenheden. Dat kan zijn bij een verjaardag van iemand van de Koninklijke familie, maar ook wanneer iemand in de straat gaat trouwen, een jubileum heeft of als er gewoon feest is. Op sommige momenten wordt de vlag halfstok gehangen. Dit heeft vooral te maken met respect en rouw. Bijvoorbeeld tijdens de Nationale Dodenherdenking. Maar voor het zover is, moet je eerst een Nederlandse vlag kopen. Een Nederlandse vlag kopen doe je gewoon online. Dat is wel zo gemakkelijk.

Een Nederlandse vlag kopen? Bestel 'm gewoon online!

Je ziet steeds vaker dat de vlag wordt uitgehangen. Momenteel is het vanwege het "Boerenprotest" dat gaande is. De vlag wordt dan, om een bepaalde reden, ondersteboven, met de blauwe strook boven dus, opgehangen. Maar dan moet je dus nog steeds een Nederlandse vlag kopen. Het gemakkelijkst en het snelst is het om dat online te doen. Je hebt de vlag dan al snel in huis. Nu kun je de vlag gewoon uit het raam hangen als je wilt, of aan de schutting bevestigen, maar het mooist wappert 'ie aan een vlaggenmast.

Welke maat vlaggenmast kies je?

Er zijn nogal wat vlaggenmasten te koop. Maar er is een vuistregel. Wil je een vlaggenmast in je tuin? Dan is het de (ongeschreven) regel dat je de hoogte van het huis aanhoudt en daar een halve meter tot een meter onder gaat zitten met de top van de vlaggenmast. Op die manier past de mast het best bij je huis en in je tuin. Wil je vlaggenmasten bij je bedrijf, bijvoorbeeld om de merkvlaggen van de leveranciers en je eigen vlag in te hangen? Dan kun je ook kiezen voor een baniermast. Deze mast zorgt ervoor dat de vlag altijd goed zichtbaar is. Ook als het niet waait.

Hoe zit dat met de oranje wimpel?

De oranje wimpel is een smalle strook oranje stof die bij het vlaggen mag worden gebruikt op dagen als Koningsdag en de verjaardagen van Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Amalia. Op andere dagen dient deze wimpel niet gebruikt te worden. Je kunt wel een Nederlandse vlag kopen en daar direct een oranje wimpel bij bestellen. Dan ben je klaar voor iedere gelegenheid, feestelijk of juist niet.