Een nieuw wonder op de wereld

Een nieuw wonder op de wereld

9 mei 2022 0 Door Jan

Jullie kindje is eindelijk geboren! Dat is al een wonder op zich. Misschien is het jullie allereerste baby of misschien hebben jullie al een klein legertje rondlopen. Wat het geval ook is, het blijft bijzonder en ook wel een beetje spannend. In deze blog vertel ik je hoe je de weken voor en na de geboorte zo soepel en makkelijk mogelijk voor jezelf maakt. Lees je mee?

Van tevoren voorbereid

Nog voor de baby er daadwerkelijk is, moet er al het een en ander worden voorbereid. Zo moet je een naam verzinnen, moet je kijken hoe en wat er geregeld moet worden met de gemeente en moet de babykamer in orde gemaakt worden, om maar een paar dingen te noemen. Dat kan best veel stress geven. Het grootste advies wat ik daar over kan geven is: spreidt alles uit. Op die manier komt niet alles op één keer op je bordje terecht en dat geeft je fysiek en mentaal meer ruimte.

Tijd en rust

Gedurende de zwangerschap is het belangrijk om veel tijd en rust te nemen. stress is slecht voor de baby en voor jezelf, plan de boel dus niet te strak in, vooral niet gedurende de laatste weken. Als de baby er is, kijk dan ook hoe je zoveel mogelijk ruimte voor rust in bouwt. Zo kan het zijn dat je in de eerste weken nog even geen bezoek wilt ontvangen en dat is heel begrijpelijk. Voel je dan ook vrij om visite af te houden.

De wereld mag het weten

Uiteindelijk wil je natuurlijk dat iedereen en diens moeder van het bestaan van de baby af weet. Dit kan je doen door geboortekaartjes rond te sturen. Zet hier een kort gedicht grappig op, zo weet je zeker dat het kaartje mensen bijblijft. Maar je kan er, als je een meisje krijgt, ook een gedicht dochter opzetten. Zo wordt het iets meer specifiek en dus ook persoonlijker.

Kom de kleine ontmoeten

En wanneer de boel dan in jullie huishouden zijn draai weer een beetje gevonden heeft, kan je mensen gaan uitnodigen. Spreidt het bezoek een beetje uit zodat je niet meteen overrompeld wordt en samen met de visite kan kletsen, en achteraf weer een beetje kan bijkomen. En vergeet ook vooral niet met elkaar te genieten van jullie nieuwe wonder. Er komt een hoop bij het krijgen van een baby kijken, maar het is het dubbel en dwars waard.