Een overkapping maken voor in de tuin

Een overkapping maken voor in de tuin

30 mei 2022 0 Door Jan

Het wordt binnenkort weer lekker weer en dat houdt in dat we vaker in de tuin gaan zitten. Soms kan het te warm zijn of kan het opeens gaan regenen. Het is dan erg fijn als je een overkapping hebt waar je dan onder kan zitten. Je kan het beste zelf een overkapping maken aangezien je de overkapping kan maken naar eigen wens. De meeste overkappingen die je kan aanschaffen in een winkel zijn niet op de juiste afmeting gemaakt en om een overkapping op maat te laten maken ben je al gauw enkele duizenden euro’s kwijt. Hier vind je meer informatie over wat je nodig hebt om zelf een overkapping te maken.

Ontwerp

Als je een eigen overkapping wilt bouwen, dan is het verstandig om eerst een ontwerp te maken. Door een ontwerp te maken weet je namelijk hoe het eruit moet komen te zien en wat de afmetingen moeten zijn. Als je dit niet doet dan ga je zeker fouten maken en dat wil je uiteraard liever voorkomen. Een ontwerp maken hoeft zeker niet lastig te zijn, vooral niet als je verstand hebt van tekenprogramma’s. Mocht je echt zelf geen ontwerp kunnen maken, dan kan je altijd een ontwerp laten maken door een persoon die dat wel kan. 

 

Materialen 

Om te kunnen beginnen met het bouwen van je eigen overkapping, is het erg belangrijk dat je de juiste materialen hebt gekocht. Het is erg belangrijk dat je alleen materialen van de beste kwaliteit gebruikt zodat de overkapping jarenlang mee kan gaan. Dit houdt dus ook in dat je de beste soorten hout zoals hillhout moet gebruiken. Als je hout van lage kwaliteit gebruikt, dan is de kans erg groot dat de planken binnen enkele maanden krom staan of dat de houten planken gaan verschimmelen. 

 

Gereedschap 

Als je de juiste materialen hebt aangeschaft voor het bouwen van een overkapping, dan heb je natuurlijk ook gereedschap nodig. Je kan namelijk niet zagen of timmeren met je blote handen. Het is daarom erg belangrijk dat je weet wat voor gereedschap je nodig hebt. Vaak is dit niet meer dan een cirkelzaag, een hamer en een schroeftol. Als jij je overkapping wilt voorzien van decoratie zoals een trellis, dan is de kans groot dat je een decoupeerzaag nodig hebt. Daarom is het erg belangrijk dat je precies weet wat je nodig hebt voordat je van start gaat met het bouwen van de overkapping.