Gebruik liever een diervriendelijke muizenval

Gebruik liever een diervriendelijke muizenval

25 maart 2023 0 Door Jan

Muizen zijn ongewenste gasten in onze huizen en kunnen behoorlijk wat schade en overlast veroorzaken. Veel mensen kiezen ervoor om muizen te bestrijden met behulp van muizengif of klassieke muizenvallen. Echter, deze methoden zijn niet diervriendelijk en kunnen gevaarlijk zijn voor andere huisdieren of kinderen in huis. Gelukkig zijn er ook diervriendelijke muizenvallen beschikbaar die je kunt gebruiken om muizen op een veilige manier te vangen en vrij te laten.

Wat is een diervriendelijke muizenval?

Een diervriendelijke muizenval is een speciale val die ontworpen is om muizen op een humane manier te vangen en vrij te laten. In tegenstelling tot een traditionele muizenval, doodt een diervriendelijke muizenval de muizen niet, maar vangt deze ze levend. Dit betekent dat je de gevangen muizen ergens anders kunt vrijlaten, ver van je huis, waar ze geen overlast meer zullen veroorzaken. Je bestelt een diervriendelijke muizenval gemakkelijk online. Het is slim om er meer dan één te bestellen. Er zijn vaak veel meer muizen in huis dan alleen die ene die je wel eens voorbij ziet schieten.

Hoe gebruik je deze muizenval?

Stap 1: Kies de juiste plek

Muizen zijn vaak actief in de buurt van voedselbronnen, dus het is belangrijk om de muizenvallen op de juiste plek te plaatsen. Plaats de diervriendelijke muizenval daarom in de buurt van voedselbronnen, zoals een keuken of bijkeuken, of langs muurplinten waar muizen vaak lopen. Zorg er ook voor dat de val buiten het bereik van kinderen en huisdieren staat.

Stap 2: Plaats het aas

Voordat je de val in gebruik neemt, is het belangrijk om te weten welk aas je moet gebruiken. Muizen zijn dol op pindakaas, chocolade, noten en gedroogd fruit. Plaats het aas op de daarvoor bestemde plek in de val, zodat de muis er gemakkelijk bij kan.

Stap 3: Controleer regelmatig

Controleer de val regelmatig om te zien of er een muis gevangen is. Als je een muis hebt gevangen, zorg er dan voor dat je hem zo snel mogelijk vrijlaat op een plek waar hij geen overlast meer veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld een bos of park zijn, maar zorg er wel voor dat de muis ver genoeg van je huis verwijderd is, anders keert hij snel weer terug.

Stap 4: Onderhoud de val

Om ervoor te zorgen dat de diervriendelijke muizenval goed blijft werken, is het belangrijk om hem regelmatig te controleren en schoon te maken. Maak de val na gebruik goed schoon met warm water en zeep en controleer of er geen voedselresten achterblijven. Dit kan namelijk andere muizen aantrekken.