Leuke ideeën voor in huis!

Leuke ideeën voor in huis!

29 mei 2022 0 Door Jan

Je huis opleuken! Er is niets beter dan dat. Het is een manier om de ruimte nog meer bij je te laten passen, om je nog meer thuis te voelen in je eigen huis.

Een fotowand

Je persoonlijke ruimte, als er iets belangrijk is in die ruimte dan is het wel dat er ook dingen te zien zijn die echt bij jou horen. En wat is daar nou een perfect voorbeeld van? Een fotowand! Het leuke van een fotowand is dat je er eigenlijk van alles kan maken, en hoe je dat ook doet: het blijkt altijd als van jou, omdat het foto’s zijn die jou dicht bij het hart liggen. Dus voor iedereen die binnen zal komen is er een gevoel van persoonlijkheid en intimiteit.

Kunst

Kunst aan de muur niets voor jou? Dan heb je nog niet genoeg overwogen! Want kunst komt in heel veel soorten en maten en het kan niet zo zijn dat er niets voor jou is. Ga eens online kijken naar woonkamers om inspiratie op te doen, en je zal zien dat er waarschijnlijk veel aan de muur hangt. Een groot deel van wat er hangt zal een vorm van kunst zijn, of dat nou illustraties of schilderijen zijn. Het kunnen ook posters zijn, ontwerpen van grafisch ontwerpers die geprint opgehangen kunnen worden. Het toffe hiervan is dat de ruimte echt veel meer gaat leven als er meer te zien is in de ruimte. Het voelt al snel minder leeg en wat vooral belangrijk is: het voelt een stuk persoonlijker, veel meer van jou als er dingen hangen die je zelf hebt uitgekozen omdat je ze mooi vindt.

Kleuren

De kleuren in huis hebben een grote invloed op de sfeer in huis. Een ruimte met heel veel blauwe accessoires is een hele andere ruimte dan een ruimte waarin de kleur rood dominanter is. Je kunt hier heel goed gebruik van maken in huis. Veel kleur gebruiken hoeft dus niet perse, maar je kunt het wel echt gebruiken om je ruimte wat meer te laten leven. Je kunt bijvoorbeeld een muur schilderen in een nieuwe kleur, aangepast op je interieur, maar je kunt ook de kleur van de hoes van de bank veranderen. Dit zijn kleine aanpassingen die al een grotere invloed hebben op hoe de ruimte eruit ziet. Dus als je denkt: ik wil iets nieuws, iets leuks in de ruimte, dan is het aanbrengen van meer kleur een hele goede tip!