Verschillende soorten vloeren voor een nieuwe woning

Verschillende soorten vloeren voor een nieuwe woning

19 mei 2022 0 Door Jan

In een nieuwe woning moet vaak nog een nieuwe vloer komen. Het kiezen van een vloer is ingewikkeld en dit komt doordat er veel verschillende soorten zijn. De vloer kun je woning echt helemaal afmaken, maar voor welke vloer kies je? Voordat je een vloer kunt kiezen moet je weten wat de mogelijkheden zijn. Welke vloeren worden tegenwoordig veel gebruikt? In dit artikel zetten we alle vloeren op een rijtje, zodat je precies weet welke je moet uitkiezen.

De parketvloer

Veel mensen maken gebruik van laminaat als vloer, zo ziet dit er prachtig uit. Sommige mensen hebben liever een echte houten vloer en dat is parket. Een parketvloer is eenvoudig te herkennen en dit komt doordat het gemaakt is van echt hout. Een houten vloer  is niet altijd hetzelfde als een parketvloer en er is een groot verschil tussen de planken. Als je een parketvloer in je nieuwe woning wilt, moet je veel onderhoud verwachten. De vloer moet namelijk goed onderhouden worden, anders verliest de vloer zijn kwaliteit. Heb je hier geen zin in? Kies dan voor een laminaatvloer met een echte parket look. Je kunt het onderhoud van een parketvloer ook eventueel uitbesteden aan een specialist.

Pvc vloeren

Op het moment zijn pvc vloeren heel populair en zie je ze overal terug. Het gebruik van pvc is ideaal, omdat hier diverse voordelen aan verbonden zitten. Ten eerste is het onverwoestbaar en is het goed te combineren met vloerverwarming. Je kunt het in verschillende stijlen aanschaffen en dit kan er geweldig uitzien. Als je kiest voor een houtlook, is het bijna niet te onderscheiden van echt hout.  Daarnaast zijn pvc vloeren heel makkelijk in onderhoud en kun je deze eenvoudig schoonmaken. Je kunt pvc vloeren ook eenvoudig zelf leggen in je eigen woning en je hoeft hier geen specialist voor in te schakelen. Het is dus een goedkope oplossing voor een prachtige vloer in je nieuwe woning, zo is het een echte blikvanger.

Beton ciré

Een duurdere optie is het nemen van een beton ciré gietvloer. Een beton ciré gietvloer kan ongeveer 100 euro per vierkante meter kosten, maar is ideaal voor in je woning. Beton ciré is namelijk een sterk materiaal en is goed te combineren met vloerverwarming. Ook is het vochtbestendig en ideaal voor in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken. De prijs van beton ciré is 100 euro per vierkante meter, omdat je dit moet laten aanbrengen door een specialist.