Waar gaat de stedentrip naar toe?

Waar gaat de stedentrip naar toe?

1 juni 2022 0 Door Jan

Het is natuurlijk een heerlijke bezigheid als je op stedentrip gaat, bijvoorbeeld naar een warm en zonnig land. De voorpret van het boeken is bijna net zo leuk als de stedentrip zelf. Zo kun je op zoek gaan naar een fijn hotel, leuke restaurants en mooie strandjes die je wil gaan bezoeken. Je kunt alles gemakkelijk online doen, via bijvoorbeeld je laptop. Maak een lijstje met alle mooie plekken die je wil bezoeken zodat je niks vergeet, en stippel een leuke route uit. Maar eerst moet je natuurlijk nog bepalen waar de stedentrip naar toe gaat! Wellicht ga je liever naar een koudere bestemming, zoals Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Maar welke bestemmingen zijn er nog meer?

Bestemming voor stedentrips

Er zijn natuurlijk heel veel bestemmingen die je kunt bezoeken voor een stedentrip. Zoals hierboven al genoemd kun je naar Reykjavik gaan, als je van koudere bestemming houdt met veel natuur. Bezoek je toch liever een warmere bestemming? Dan kun je bijvoorbeeld naar Valencia gaan in Spanje, waar de zon 360 dagen per jaar schijnt. Ook in de winter is dit dus een fijne, zonnige bestemming waar je van alles kunt beleven. Of wat dacht je van Rome? Elke dag pasta of pizza eten en Aperol Spritz drinken! Klinkt dat niet heerlijk? Maar je kunt ook een stedentrip Athene boeken en genieten van Griekse Gyros!

Stedentrip Athene

Griekenland is een prachtig land met veel mooie steden en eilanden. Je kunt een stedentrip naar Athene boeken, in deze stad valt heel veel te beleven. In Athene zijn veel veel meesterwerken te bewonderen, zo kun je het Akropolis bewonderen. Daarnaast kun je het centrale plein van Athene bezoeken, het Oude Agora. Je vindt hier het Agora Museum, waar je opgravingen en vondsten kunt bekijken van vroeger. Een leuke wijk in Athene, is de wijk Plaka. Dit is de oudste wijk van Athene, maar ook de gezelligste wijk. Je vindt hier gezellige smalle straatjes, met mooie gekleurde huisjes. Ook zul je hier veel souvenirwinkeltjes tegenkomen, maar ook lokale winkels. Zo kun je dus typische Griekse spulletjes kopen. Wil je ook een Griekse maaltijd proeven tijdens je stedentrip in Athene? Dan kun je in Plaka op zoek gaan naar een authentieke Taverne, waar je geheid een Griekse maaltijd kunt bestellen. Vraag het personeel naar hun lekkerste gerecht, en geniet ervan in de Griekse zon!