Waarom je een elektrische fiets moet aanschaffen 

Waarom je een elektrische fiets moet aanschaffen 

31 mei 2022 0 Door Jan

Elektrische fietsen zijn de laatste tien jaar steeds populairder geworden en je komt ze bijna iedere dag wel eens tegen. Een elektrische fiets beschikt over vele voordelen vergeleken met de oude en bekende stadsfiets. Hier kun je meer informatie lezen over waarom je ook een elektrische fiets moet aanschaffen. 

 

Je hebt trapondersteuning 

Helaas doet een Urban Arrow elektrische bakfiets niet al het werk voor je en moet je zelf ook trappen. Het is in Nederland namelijk verboden om met een zelfrijdende elektrische fiets op de Nederlandse fietspaden te fietsen. Gelukkig beschikt een elektrische fiets wel over trapondersteuning en hoef je zelf maar heel weinig te trappen. Met enkele simpele trapbewegingen kun je namelijk al een snelheid halen van maar liefst twintig kilometer per uur. Hier kan een normale stadsfiets zeker niet tegen op. Mensen die grotere afstanden fietsen, kiezen er daarom ook voor om een elektrische fiets aan te schaffen. 

 

Een elektrische fiets hoeft niet duur te zijn

Als je een elektrische fiets zoals een Urban Arrow wilt aanschaffen, dan is de kans vrij groot dat je al eens het aanbod hebt bekeken en ook geschrokken bent van de hoge prijzen. Een elektrische fiets hoeft zeker niet zo duur te zijn want er zijn ook verschillende andere mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een elektrische fiets te leasen. Je betaalt dan een maandelijks bedrag en het onderhoud van de fiets wordt ook vergoed. Of je kunt een tweedehands elektrische fiets kopen, maar dan is het wel belangrijk dat de fiets wordt nagekeken door een specialist op dit gebied. Elektrische fietsen bevatten namelijk meerdere gevoelige onderdelen zoals een middenmotor en batterij. 

 

Een elektrische fiets is makkelijk te onderhouden 

Een elektrische fiets is net zoals een gewone stadsfiets vrij eenvoudig te onderhouden. Het is belangrijk dat je de banden regelmatig controleert op slijtage, maar ook kijkt of er nog voldoende lucht in de banden zit. Als je banden versleten zijn, dan kun je uitglijden en ten val komen. Mocht je band te zacht zijn, dan kan je band klappen of het frame van de band beschadigen. Daarnaast is het ook belangrijk om de capaciteit van de batterij te laten controleren door een fietsenmaker. Een fietsenmaker beschikt namelijk over apparatuur om de capaciteit van de batterij te kunnen meten. Sommige batterijen gaan snel achteruit en op deze manier kun je achterhalen of je batterij nog in uitstekende staat is.