Wat voor soorten shirts zijn er allemaal? 

Wat voor soorten shirts zijn er allemaal? 

30 mei 2022 0 Door Jan

Hoe jij je kleedt in openbare ruimtes is van een groot belang. Ondanks dat het niet de bedoeling is dat je iemand op het uiterlijk en de kleding beoordeelt, is dit toch de eerst indruk die je op een persoon maakt. Zeker wanneer je naar werk gaat of een andere belangrijke gelegenheid is het verstandig om er verzorgt en netjes uit te zien. Je kunt die op een hoop verschillende manieren doen. Er is een hoop verschillende soorten kleding en er zijn ook een hoop soorten shirts. Maar wat voor soort shirts zijn er nou eigenlijk allemaal?

 

Een basic t-shirt

Het meest voorkomende shirt is een standaard t-shirt. Je kunt deze vorm van shirts eigenlijk in elke winkel en kledingkast wel terugvinden. Dit is natuurlijk niet voor niks. Het dragen van een basic t-shirt geeft je een schone en toch relatief hippe uitstraling. Daarnaast is het zo dat je als je geen inspiratie hebt nauwelijks de mist in kunt gaan met een t-shirt. Je hebt een hoop verschillende modellen en kleuren waar je uit kunt kiezen. Er zal dan ook eigenlijk altijd wel iets tussen zitten wat bij de rest van je outfit past.

 

Het dragen van een poloshirt

Wanneer je liever niet kiest voor een basic t-shirt kun je er ook voor kiezen om een poloshirt te gaan dragen. De uitvinder van een poloshirt is de tennisser Lacoste. Een poloshirt is eigenlijk een soort tussenweg tussen een t-shirt en een overhemd. Het heeft een sportieve uitstraling met drie knoopjes aan de bovenkant. Ook heb je een kraag, die je bij een normaal shirt niet zult hebben. Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende merken die poloshirts aanbieden. Van merken als Lacoste tot aan de goedkopere merken als de Primark.

 

Een singlet of tanktop dragen

Wanneer het buiten erg warm is, kun je ervoor kiezen om een tank top te dragen. Anders dan bij een poloshirt en standaard t-shirt zitten er bij een tanktop geen mouwen aan het shirt. De shirts zijn voornamelijk bedoeld als onderlaag, maar worden vandaag de dag ook veel naar het strand gedragen. Wel is het zo dat het dragen van een tanktop een stuk minder netjes overkomt dan bij het dragen van andere shirts. Houdt dan ook rekening met de gelegenheid waar je naartoe gaat. Ook tanktops zijn te verkrijgen in een hoop verschillende kleuren en maten.