Wat voor verschillende soorten advocaten zijn er?

Wat voor verschillende soorten advocaten zijn er?

29 juni 2022 0 Door Jan

Een advocaat is iemand die je rechtsbijstand kan geven wanneer jij een rechtszaak hebt. Er zijn een hoop dingen die je zelf redelijk kunt zonder ervoor te hebben geleerd. Dit is bij het beroep advocaat echter niet het geval. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om geen rechtsbijstand te nemen door de hoge kosten, maar dit is het vaak niet waard. Een advocaat brengt dan wel kosten met zich mee, toch haal je dit geld er over het algemeen wel uit. Hier kun je meer vinden over een aantal verschillende soorten advocaten.

 

Een letselschade advocaat

Letselschade advocaten heb je in Nederland erg veel. Dit zijn advocaten die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van letselschade. Letselschade is schade die je oploopt tijdens een ongeval waar je voor een langere periode last van hebt. Je hebt een letselschade advocaat in Alkmaar en ook een letselschade advocaat Eindhoven. Op welke locatie de advocaat zit maakt in dit geval niet zoveel uit. Wel zul je meer geld moeten betalen voor een advocaat die telkens meerdere uren moet reizen. Om een advocaat als deze te helpen, is het belangrijk dat je na het ongeval zo veel mogelijk informatie verzamelt. Hierbij kun je denken aan onder andere een medisch dossier, gegevens van de persoon die aansprakelijk is en gegevens van getuigen.

 

Strafrecht advocaten

Wanneer iemand een strafbaar feit pleegt, wordt er door een rechter besloten wat de straf is die wordt opgelegd. Dit gebeurt onder andere op basis van de informatie die aan de rechter is gepresenteerd. Hierbij wordt ingespeeld op onder andere de emoties en getuigen die de zaak betreft. Door een goede advocaat in te huren, kun je de schade beperken of wanneer jij de persoon of het bedrijf bent die een ander aanklaagt juist verhogen. Het verschil tussen een normale advocaat en een strafrecht advocaat is dat deze persoon ervaring heeft in een ander rechtsgebied. Door zich te verdiepen in de mogelijkheden om je cliënt te verdedigen en eerdere ervaring die is opgedaan, kan deze persoon je een stuk beter helpen. Ook kun je ervoor kiezen om een normale advocaat in te huren, maar dit kan leiden tot een slechter resultaat. Verder zul je merken dat de kosten per advocaat verschillen. Wanneer je via een bedrijf een advocaat regelt, zullen de prijzen vaak hetzelfde zijn. Toch kan een advocaat ook een eigen uurtarief vragen. Dit is meestal gebaseerd op de hoeveelheid ervaring en gewonnen zaken.