Welke alarmsystemen voor het huis?

Welke alarmsystemen voor het huis?

23 mei 2022 0 Door Jan

Het hebben van een veilig huis is natuurlijk één van de belangrijkste dingen in het leven. Veiligheid helpt om iemand om zijn gemak te voelen en beschermen eigendommen en belangrijke dingen tegen inbraak en ongelukken, zoals brand. Een alarmsysteem helpt om deze veiligheid te creëren. Het waarschuwt wanneer er iets gebeurt wat niet moet en schrikt mogelijke inbrekers vaak af. Tegenwoordig zijn er meerdere types alarmsystemen. Welke werkt voor jou?

Standaard – uitgebreid

De verscheidene alarmsystemen kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Eén van deze categorieën is in de functie en werking. Qua functie zijn er standaard en uitgebreide alarmsystemen. Standaard alarmsystemen bestaat uit de noodzakelijke functies die nodig zijn voor veiligheid. Denk hierbij aan een centraal bedieningspaneel, sensoren voor de ramen en deuren, en een sirene. Dit zijn de basis benodigdheden om het huishouden te waarschuwen voor ongewenste bezoekers of brand. Bij een uitgebreid alarmsysteem zit wat meer. Hierin wordt camerabewaking toegevoegd, bewegingsmelders en rookmelders.

Bekabeld – draadloos  

Dan zijn er nog bekabelde, draadloze of hybride alarmsystemen. Bekabelde alarmsystemen zijn verbonden met kabels. Dit is een zeer betrouwbaar type van alarmsystemen, behalve bij stroomonderbrekingen. Het is relatief goedkoop en gaat relatief lang mee. Wel kunnen de draden mogelijk in de weg zitten, al is het mogelijk om het weg te werken in de muur.

Een draadloos alarmsysteem heeft geen kabels, maar zijn verbonden door middel van radiogolven. Deze type alarmsystemen zijn daarom makkelijker te plaatsen. De stroom wordt veroorzaakt door batterijen die wel tijdig vervangen horen te worden.

Als derde types zijn er hybride alarmsystemen. Deze zijn opgemaakt als een combinatie van bekabelde en draadloze alarmsystemen. Het grootste gedeelte van het systeem werkt via kabels, maar er kan uitgebreid worden door middel van draadloze onderdelen. Dit geeft het beste van beide werelden.

Uitbreiding

Nu is er verschillende keren geschreven over uitbreidingen op de alarmsystemen. Deze zijn bijvoorbeeld het hebben van een buitensirene die de buren direct verwittigen als er iets gebeurt wat niet klopt. Er zijn camera’s met opname mogelijk, om zo terug te kijken wat er gebeurd is, afstandsbedieningen activeren of deactiveren het alarm met één knop en het is mogelijk om een koolmonoxide- en rookdetectors te koppelen aan het alarmsysteem.

Natuurlijk is het belangrijk om de alarminstallatie goed op te hangen. Wanneer er een fout wordt gemaakt in het installeren van de systemen, dan kan het mogelijk niet optimaal werken. Bij beveiligingssystemen van Credex Alarm Systems is er zekerheid dat de alarmsystemen van goede kwaliteit zijn en zij helpen met het installeren van het alarmsysteem. Zo is veiligheid gegarandeerd.