Zo geniet je dit jaar optimaal van jouw tuin

Zo geniet je dit jaar optimaal van jouw tuin

1 maart 2023 0 Door Jan

Hoewel we nog middenin de wintermaanden zitten en het weer zijn eigen plan trekt, zien we de dagen steeds weer wat lichter worden en kunnen we het eerste lentezonnetje al bijna proeven. Zodra de lente aanbreekt en de dagen warmer en zonniger worden willen we natuurlijk gelijk optimaal kunnen genieten van buiten. Of je nu de tuin gaat opknappen, je sportactiviteit naar buiten verplaatst of de kolen laat roken voor een lekkere barbecue met je vrienden, het kan straks allemaal weer. Als je gezegend bent met een tuin of balkon, dan weer je hier gelijk goed gebruik van kunnen maken. Maar hoe richt je deze fijne ruimte nu goed in? Vaak zijn we ons wel bewust van woonstijlen binnenshuis, maar nog niet altijd wordt de tuin hier ook bij betrokken. Tijd voor verandering!

 

Verlichting

Verlichting is de basis van de sfeer, zowel binnen als buiten. Buitenverlichting verfraait je tuin, balkon of terras direct en zorgt voor sfeer het hele jaar door. Tegenwoordig is buitenverlichting enorm veelzijdig en vind je dus voor ieder hoekje wel een geschikte lamp. Het maken van een lichtplan is aan te raden, zodat je rekening kunt houden met de aansluiting. In het lichtplan maak je onderscheid tussen functionele verlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Dé tip is om voor draagbare buitenlampen te gaan. Geen gedoe met aansluiting en je kunt ze overal neerzetten of ophangen. Eenmaal opgeladen geven ze uren licht om buiten als sfeermakers op tafel te worden gezet.

 

Tuinmeubelen

Ook tuinmeubelen zijn belangrijk. Hiermee kun je van de zomer lekker relaxen of juist lang tafelen met je vrienden na een gezellige barbecue. Tuinmeubelen kun je kiezen in verschillende materialen, zoals kunststof, hout, aluminium of metaal. Doe voordat je de tuinmeubelen aanschaft onderzoek naar de voor- en nadelen van iedere materiaalsoort. Heb je bijvoorbeeld geen ruimte om de meubelen in de winter binnen te zetten, ga dan liever niet voor aluminium tuinmeubelen. Ook is het leuk om eens voor iets anders te kiezen, zoals een fijne hangmat of een ultieme loungebank.

 

Accessoires

De tuin is nog niet af zonder aankleding. Koop bijvoorbeeld een mooie plantenbak en vul deze met verschillende planten, grassen en bloemen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vaste tuinplant zodat je er het hele jaar door plezier van hebt. Verder mag het niet ontbreken aan fijn tuinmeubilair. Met een comfortabele tuinset en voldoende sfeerverlichting kun je lekker lang tafelen. Maak de tafel op met Gecoat tafellinnen of een Tafelkleed op maat, mooi servies en diverse lekkernijen en je bent er helemaal klaar voor.