Zo kan je op een gezonde manier genieten van een heerlijke snack in de avond!

Zo kan je op een gezonde manier genieten van een heerlijke snack in de avond!

31 oktober 2022 0 Door Jan

Na een lange werkdag is het erg prettig om ‘s avonds op de bank tot rust te komen. Samen met je partner een leuke film kijken of kijken naar jullie favoriete serie. Als je eenmaal op de bank zit, ben je al snel geneigd om er wat snacks bij te pakken. In veel gevallen gaat het om chips, chocola of zelfs om frituurhapjes. Als je dit al enige tijd doet, dan is de kans groot dat dit terug te zien is aan je lichaam. Mocht je hier nou verandering in willen brengen, dan is het zeker aan te raden om verder te lezen.

 

Maak afspraken met jezelf

Voor de mensen onder ons die zeer gedisciplineerd zijn, kan het helpen om afspraken met jezelf te maken. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je alleen op de vrijdagavond lekker mag snacken voor de tv. Koppel bijvoorbeeld een tegenprestatie aan wanneer je toch doordeweeks besluit om te snacken op de bank. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de dag erna extra lang te gaan sporten. Mocht je nou iets minder discipline hebben, dan zou je ook afspraken kunnen maken met je partner. Spreek bijvoorbeeld af dat je samen gaat sporten wanneer je hebt gesnackt voor de tv. Zo vergroot je de kans dat je daadwerkelijk minder gaat snacken voor de tv. Mocht je toch nog veel blijven snacken dan compenseer je dit tenminste met voldoende lichaamsbeweging. 

 

Kies voor gezonde snacks!

Gelukkig zijn er ook manieren om op een gezonde manier te snacken voor de tv. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gezonde chips te kopen. Gezonde chips kan je bij diverse webwinkels bestellen. Een zeer geliefde webshop, is food2smile. Naast dat ze hier gezonde chips verkopen, kan je er ook terecht voor andere gezonde lekkernijen. Het is daarom zeker de moeite waard om de webshop eens door te nemen. Wellicht kom je er achter dat er meerdere producten zijn die overeenkomen met hetgeen wat je nu vaak ‘s avonds op de bank eet. Mocht je het niet helemaal vertrouwen, dan zou je eventueel ook eerst een kleinere bestelling kunnen plaatsen. Kijk of het iets voor jou is in besluit vervolgens of je vaker wat wilt bestellen bij een gezonde voeding webshop. Natuurlijk kun je voor gezonde snacks ook gewoon terecht bij een supermarkt, maar het aanbod is bij een supermarkt erg klein.